Een boze klant

Vandaag werd mijn collega gebeld door een klant (wat ook nog een bekende Nederlander is) dat zij fouten had gemaakt. De klant die totaal doordraaide aan de telefoon en die mijn collega van alles en nog wat wenste… Deze zogenaamde bekende Nederlander bleek ook nog eens geen gelijk te hebben, maar omdat mijn collega er niet meer tussen kwam liet ze degene wel uitpraten.

Zie ook de  Home Page

Hoe moet je hiermee omgaan???

Mag je, nadat iemand zo boos is, de telefoon op de haak leggen of moet je zoals mijn collega deed deze mevrouw laten schreeuwen, totdat die zogenaamde bekende Nederlander,  zelf de telefoon op de haak legde…

Ingezonden stuk

Deel je ervaaring via mijn reacties. Wil je persoonlijke begeleiding van een Coach stuur dan een privé bericht. Stuur deze naar vrouwenpraat3@gmail.com

 

Eén gedachte over “Een boze klant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *