Dinsdag 29 november: Noordwijk en Den Haag

De tweede dag van het staatsbezoek begon met een bezoek van Koning Filip aan ruimtevaartorganisatie ESA/ESTEC in Noordwijk. Koningin Mathilde en Koningin Máxima bezochten Kamers met Kansen in Amsterdam.

Kamers met Kansen

Koningin Máxima en Koningin Mathilde brachten een werkbezoek aan Kamers met Kansen in Nieuw-West in Amsterdam. Kamers met Kansen van welzijnsorganisatie Combiwel bereidt jongeren die voortijdig hun school hebben verlaten voor op een zelfstandig bestaan door hen een baan te bieden of  alsnog een diploma te laten halen.

Koninginnen bezoeken Kamers met Kansen (POOL)
Koningin Máxima en Koningin Mathilde op bezoek bij Kamers met Kansen

zie ook:Maandag 29 november: Amsterdam

Vitalis in Den Haag

Aansluitend bezochten Koningin Mathilde en Koningin Máxima Vitalis in Den Haag. Vitalis richt zich op persoonlijke begeleiding van kinderen van vijf tot achttien jaar die zich in een kwetsbare positie bevinden.

Koninginnen bezoeken Kamers met Kansen (POOL)
Koningin Mathilde en Koningin Máxima bij Vitalis

Den Haag

Koning Filip en Koningin Mathilde kregen een lunch aangeboden in de Ridderzaal. Thema’s die per tafel werden besproken zijn duurzaamheid, logistiek, bouw & smart cities, fintech & investeringen, food & innovation, start-ups, lifescience & health.

Tweede dag Staatsbezoek Koning en Koningin van België
Lunch in de Ridderzaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *