Vier Manieren Voor Persoonlijke en Financiële Groei in 2017

Eenvoudige gewoontes die je kunt ontwikkelen voor een gezond en rijk leven

Hier zijn we dan in 2017. Ik hoop dat jullie allemaal een leuke Oud & Nieuw gehad hebben. Zoals je weet is dit de tijd van het jaar waarop iedereen naar zichzelf gaat kijken. Waarschijnlijk heb je al goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar of ben je er nog over na aan het denken.

Wist je dat de meeste goede voornemens over drie onderwerpen gaan?

  1. Gezondheid
  2. Geld
  3. Ervaringen

Ga de goede voornemens maar eens na die je in het verleden hebt gemaakt, ze zullen waarschijnlijk in een van deze drie categorieën vallen. Dit zijn ook de goede voornemens die het minst nageleefd worden. Dit herken je waarschijnlijk wel.

Persoonlijk doe ik niet aan goede voornemens. Ik vind dat het veel beter is om een instelling te hebben waardoor je altijd groeit en jezelf verbetert. Ik heb geen nieuw jaar nodig om een verandering door te voeren in mijn leven. Ik vind het belangrijk om het gehele jaar door in de gaten te houden waar ik ben en waar ik heen wil.

Om dit te kunnen doen heb ik gewoontes ontwikkeld waardoor ik elke dag persoonlijk en financieel kan groeien. Hier onder noem ik er vijf die je vanaf vandaag in de praktijk kunt gaan brengen.

1) Houd het nieuws bij

Je dient te weten wat er gebeurt in de wereld en op de markt. Elke ochtend lees ik een aantal financiële kranten, blogs, nieuwsbrieven et cetera. Verspreid over de dag kijk ik naar het nieuws.

Zoals ik al eerder schreef is kennis het nieuwe geld en als je rijk wilt worden, moet je constant je kennis aan blijven vullen.

Je zal ontdekken dat, hoe meer je leest, hoe meer je zal begrijpen. Vervolgens zal je patronen gaan herkennen en voordat je het doorhebt weet jij eerder dan andere mensen hoe je meer geld kunt verdienen.

2) Lees, ten minste, één boek per maand

Het is belangrijk om het nieuws bij te houden, maar sommige onderwerpen moet je nader uitzoeken. Tijdens mijn carrière heb ik successen behaald omdat ik ervoor gekozen heb boeken te lezen die me meer leerden over geschiedenis, bedrijfsvoering en geld. Aangezien de meeste mensen graag televisie kijken of videospelletjes spelen, zal iemand die boeken leest hen ver voor blijven.

Ikzelf lees elke maand meerdere boeken. Maar als je pas net begint kun je jezelf het beste opleggen om minstens één boek per maand lezen. Dat is al veel meer dan de gemiddelde lezer leest en de kennis die je ermee vergaart is onbetaalbaar.

 

3) Speel meer games

Theoretische kennis is belangrijk, maar onderzoek heeft aangetoond dat de beste manier om te leren is door te doen. Het is bewezen dat games, of simulaties, geweldige manieren zijn om te leren door te doen. Ze zijn niet alleen leuk, maar de verworven kennis helpt je ook meer bij te houden en te begrijpen hoe geld en investeringen werken in het echte leven.

4) Word fit

Het is cliché om te zeggen dat je naar de sportschool gaat in het nieuwe jaar, maar het benadrukt een fundamentele waarheid: als je in vorm bent voel je je beter en daardoor worden dingen in je leven ook beter.

In plaats van een methode aan te raden om in vorm te komen, stimuleer ik mensen liever om iets te zoeken dat ze leuk vinden en dit te doen totdat ze het niet meer graag doen. Dat kan de traploopmachine zijn bij je eigen sportschool of iets eenvoudigs als een avondwandeling maken na het eten met je partner.

Als je je richt op je fysieke gezondheid zal je mentale gezondheid ook scherper worden, je zal meer energie hebben en succesvoller worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *