Mijn verschrikkelijke schoonzus

5 Tips voor het Omgaan Met de Verschrikkelijke Schoonzus

Is er iemand jaloers op je en ervaar je daar problemen door? Hier laten we zien hoe je jezelf kunt beschermen

Heb jij een verschrikkelijke schoonzus? Je kent haar wel: de jaloezie druipt ervan af als ze je nieuwe jurk of nieuwe auto ziet. Je hebt geen zin om naar familiebijeenkomsten te gaan waar ze je trakteert op succesverhalen over haar echtgenoot, haar kinderen of haar hond.

Alleen het denken aan de komende familiepicknick zorgt er al voor dat je de komende weken, maanden of zelfs jaren geen honger meer hebt en dankzij haar heb je nog steeds maatje 34, terwijl zij elke keer dat je haar ziet een of twee maten gegroeid is. Gelukkig is er zoiets als karma.

Mijn schoonzus en ik waren beste vriendinnen als kind; zij was een van die dertien-in-een-dozijn meiden die van een onzeker beugelbekkie van 17 veranderde in een elegante en adembenemende twintiger waar mijn broer op viel. Toen ze eenmaal getrouwd waren deed ze nog steeds aardig, al was ze niet echt blij toen ik mijn rechtendiploma haalde terwijl zij thuis was met haar eerste kind.

De jaren vlogen voorbij; mijn carrière ging als een speer, van rechten ging ik de media in, kwam terecht bij The New York Times, mijn boeken verkochten goed en ik gaf regelmatig lezingen. Terwijl ik groeide als persoon en vaardigheden, wijsheid en meer eigenwaarde ontwikkelde, greep zij naar drank en pillen om haar gevoel van tekortkoming te onderdrukken. Maar dit is nou niet echt de manier om die gevoelens te verwerken en al deze afgunst zorgde ervoor dat ze de verbitterde en vijandige persoon werd die ze nu is.

Ik zie het in decennia:

  • Met 30, ging ze van maat 36 naar 38 en nam ze de telefoon niet meer op als ik belde.
  • Met 40, ging ze van 38 naar 40 en mocht ik van haar mijn broer of haar kinderen niet meer opzoeken. Deze dramaqueen sloot me gerust buiten bij familiebijeenkomsten als ze zich niet goed voelde.
  • Met 50, wow, werd ze nog dikker en reageerde ze niet eens meer op een smsje.

Ik weet nog hoe jaloers mijn moeder was op haar schoonzus, mijn geweldige Tante Stephanie, de vrouw van mijn moeders broer, toen ik een kind was. Met haar danseressenlichaam kon Stephanie, zelfs toen ze in de 70 en 80 was, nog steeds met flair korte rokjes dragen. Ze had geen kans bij mijn moeder die haar zo vaak mogelijk buitensloot. Dit leerde me al vroeg hoe sterk jaloezie kan zijn en hoe meer pijn het mijn moeder deed dan het onderwerp van haar afgunst.

Hoe komt het dat schoonzussen en jaloezie zo vaak samengaan? Waar moet je de grens trekken tussen voor jezelf opkomen en de vrede bewaren in de familie?

Neem het maar van mij aan: het negeren van de situatie is geen goede lange termijn oplossing. Ja, ik weet het, het is verleidelijk om te zeggen dat het “het beste is voor de kinderen.” Maar je kunt niemand voor de gek houden; de kinderen weten allang hoe ontzettend jaloers hun moeder is en dat dat de reden is dat je nooit komt met feestdagen, hun verjaardagen of afstuderen.

Dus wat moet je dan wel doen? Hieronder staan vijf strategieën die werken:

  1. Blijf afstand bewaren. Het is het beste voor je eigen psychische gezondheidom het contact tot een minimum te beperken.
  2. Als je om de een of andere reden op dezelfde tijd op dezelfde plek bent, ik hoop het niet, probeer dan iets tussen jullie in te hebben, zoals het aanrecht, een meubelstuk of een auto. Je zal je veiliger voelen als haar energie jouw persoonlijke ruimte niet direct binnen kan dringen.
  3. Ga niet recht voor haar staan. Therapeuten kennen dit trucje waardoor zij niet besmet raken met de negativiteit die hun cliënt ontlaadt. Energie beweegt in een rechte lijn, dus als je in een hoek van 90 graden blijft ten opzicht van die zal je er geen last van hebben.
  4. Als je toch besmet raakt is er een eenvoudige oplossing: een reinigend bad. Neem een warm, geen heet, bad met een pond zeezout en een pond soda. Binnen 20 minuten zal je gereinigd zijn van haar negativiteit.
  5. Bovenal: zorg ervoor dat je erachter komt wat voor jou werkt.

Wil jij in training hoe je met bepaalde mensen om moet gaan. Schijf mij dan een mail vrouwenpraat3@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *