Koningin Máxima geeft startsein voor trainingen voor alleenstaande moeders

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend 8 maart 2017, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag, een bijeenkomst van Stichting Single SuperMom in Amsterdam bezocht. De stichting, gericht op alleenstaande moeders, heeft trainingen Empowerment ontwikkeld. Koningin Máxima geeft het startsein voor deze trainingen.

Het doel van de trainingen is de zelfredzaamheid en de economische positie van alleenstaande moeders te vergroten. Onderwerpen als het vinden van werk, omgang met de ex-partner en het alleen opvoeden van kinderen komen tijdens de trainingen aan bod. De lessen worden zowel op locatie als online aangeboden. Door de trainingen online aan te bieden is het mogelijk om de trainingen thuis of op een eigen tijdstip te volgen.

Stichting Single SuperMom, opgericht in 2008, richt zich op eenoudergezinnen in Nederland. De Stichting biedt alleenstaande moeders een netwerk door het aanbieden van activeringstrajecten en opleidingen. Daarnaast beschikt de organisatie over een website die functioneert als een ontmoetingsplek voor alleenstaande moeders, maar ook als helpdesk waar onder andere juridische vragen of vragen over kinderopvang gesteld kunnen worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *