Waarom zijn de verkiezigen 2017 zo belangrijk

Het beloven wederom spannende verkiezingen te worden, maar de spannendste vraag zal volgens mij zijn: gaat iedereen met dat mooie weer naar de stembus? De situatie is niet veel anders dan 4 jaar terug toen er een bijzondere uitslag uitkwam, namelijk dat 2 partijen gingen regeren.

Zo’n 2 partijen stelsel maakt het inderdaad makkelijk, maar is dat wel zo? Met 2 zo verschillende partijen, hoe kan het zijn dat de PvdA nu nog maar 10 zetels heeft??? Ik vermoed dat Rutte zodanig slim heeft gehandeld t.o.v. Samson dat deze laatste de weg is kwijtgeraakt….met gevolgen van dien. Want het is mede dankzij de PvdA dat het momenteel zo goed gaat met onze economie en dat hoor ik niemand zeggen! Ik ben geen fan van de PvdA maar zij zitten toch ook in de regering?

zie ook Koninigin Maxima

En natuurlijk de VVD heeft ook maar een zetel of 25 over, maar als ik het goed heb is dat voor VVD begrippen nog steeds een prima aantal als je het in historisch perspectief plaatst. Kortom Rutte is lekker bezig en heeft met zijn ploeg laten zien wat je kunt bereiken als je met respect voor anderen op een simpele en praktische manier de problemen aanpakt. Dat is wat anders dan een man als Trump die net als Rutte de zaken simpel en praktisch benaderd. Met dat verschil dat hij volledig respectloos te werk gaat t.a.v. de mensen die ook maar een millimeter anders denken dan hijzelf.

Daarom zullen deze verkiezingen van 2017 zo belangrijk zijn. Krijgt respect een plaats in de geschiedenis of zullen wij mensheid nooit iets leren…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *