De kale man

Uit onderzoek blijkt dat kale mannen sterker, succesvoller en intelligenter overkomen, waardoor vrouwen zich meer aangetrokken voelen.

Zie ook: Je ziet me nooit meer terug

Een onderzoeksteam van de University of Pennsylvania toonde voor de studie een reeks foto’s van mannen aan een groep vrouwen. Eerst kregen zij mannen met een volle coupe te zien, daarna dezelfde mannen zónder haar.

Wat bleek?

De kale mannen werden als aantrekkelijker bestempeld – mits ze helemaal geen haar hadden; dus hoe gladder, hoe beter. Uit een andere studie – van de University of Saarland – blijkt ook dat vrouwen kale mannen intelligenter inschatten. Vaak gaat het om oudere mannen, omdat die er volgens vrouwen wijzer uitzien. Dus mannen, begint jullie haargrens terug te lopen? Dat is he-le-maal niet erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *