Mannentaal en Vrouwentaal

Mannentaal en vrouwenpraat: over verschillen in spreekstijl
Mannen en vrouwen praten verschillend: ze hebben een andere spreekstijl en gebruiken andere woorden.

Een corpus is een grote verzameling van geschreven of gesproken tekst.  Vrouwen hebben over het algemeen een betrokken spreekstijl, met relatief veel werkwoorden en veelvoorkomende woorden. Mannen praten daarentegen informatiever en gebruiken meer zelfstandige naamwoorden en unieke woorden.

Naast het effect van geslacht is er een  effect van leeftijd en opleidingsniveau. Hoogopgeleide, oudere mannen spreken bijvoorbeeld het meest informatief. In toekomstig taalonderzoek kan dus niet meer worden uitgegaan van één standaardspreker zoals nu de gewoonte is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *