Adhd bestaat niet

Jerome Kagan is een professor psychologie aan een van de meest prestigieuze universiteiten in de wereld, Harvard University. Hij wordt ook beschouwd als een van de beste psychologen. In feite werd Kagan gerangschikt als de 22e meest prominente psycholoog tijdens de jaren 1900. Hij kwam voor Carl Jung belandde in de 23e plaats en Ivan Pavlov op de 24e plaats. In een interview met Spiegel, beweert hij dat ADHD nep is.

Jerome Kagan geloven niet dat ADHD  een echte aandoening is. Hij denkt dat ADHD een verzindsel is. Wat heel wat opschudding veroorzaakt. in de gelederen – op zijn zachtst gezegd. Wie slachten de gans voor het gouden ei? ADHD is echt een kip met de miljarden voor ADHD industrie vastgelegd. En er zijn veel mensen die de gans bewaken.

Jerome Kagan wordt beschouwd als belangrijker dan de psycholoog Carl Jung en Ivan Pavlov dus je kunt niet gewoon negeren wat hij zegt – het naïef zou zijn.

Dus, wat zit er achter de kritiek?
Geld  invloed. Kagan’s kritiek op de farmaceutische industrie zijn verwoestend. Hij is van mening dat de enorme hoeveelheid geld in omloop word voorgeschreven

In Zweden hebben we al een “diagnostische industrie” met een omzet van miljoenen  Verschillende psychiaters hebben hun eigen “box” geopend en adverteren direct en openlijk over de “rapid assessments”. Sommige zijn coming out met een recept in de hand na het eerste bezoek. Eén psychatiater is miljonair geworden omdat hij geld verdiende aan ritalin. Hij had ondertussen meer dan 2000 recepten uitgeschreven

Jerome Kagan beweert dat dit een stimulans voor artsen om de diagnose te stellen om extra geld te verdienen. Veel artsen trekken miljoenen dollars van de farmaceutische industrie om “op te voeden” andere artsen in de manier waarop de diagnose ADHD makkelijkste – en schrijven recepten voor gecontroleerde drugs. In Zweden hebben we onlangs vernomen dat 1200 artsen geld ontvangen van de farmaceutische industrie. Alle excuses en verklaart zelf, terwijl Kagan beweert dat dit is zowel immoreel en corruptie.

Kagan zegt ook dat veel geld stroomt naar psychologen, psychiaters en anderen die het onderzoek uit te voeren op verschillende aandoeningen zoals ADHD – een resultaat van de diagnose en het recept.

Men moet ook niet de relatieve invloed van de vakbonden te vergeten. Velen van hen zijn louter militant in hun eisen voor amfetamine aan kinderen. Zowel de Verenigde Staten en Zweden, hebben ze miljoenen van de farmaceutische industrie ontvangen. Ze werken heel actief om ADHD te vestigen als een echte diagnose van de artsen en vooral de farmaceutische industrie kan vele miljoenen verdienen. Ze gaan rond in scholen en indoctrineren docenten van de kinderen dat ze een fout in de hersenen niet kunnen opvoeden en dat deze kinderen amfetaminen moeten hebben. De cirkel is rond.

Kagan wijst er ook op dat kinderen met ADHD vallen onder één paraplu:

“Wie wordt er gediagnosticeerd met ADHD? Kinderen die het niet goed doen op school. Het gebeurt nooit bij kinderen die het wel goed doen op school. Dus waarom geen ondersteuning voor onderwijs in plaats van klassikale instructie? ‘

* De heersende theorie is  een chemische onbalans in de hersenen van deze kinderen. Iets dat nooit is bewezen. Maar het verkoopt goed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *