De geneeskracht van kurkuma

Kurkuma tegen Alzheimer

Kurkuma is een prima middel om het geheugen aan te scherpen. In de V.S. heeft de Linus Pauling Institute (LPI) ontdekt dat geelwortel preventief werkt tegen de ziekte van alzheimer. Dit is een ziekte van de hersenen die ontstaat door de vorming van klonteringen van oligomeren. Dit vormt een soort plaque, amyloïde genaamd, in de hersens wat uiteindelijk leidt tot alzheimer, tenminste dat is een redenering; sommige wetenschappers zeggen dat amyloïde niks te maken heeft met alzheimer. De onderzoekers van het LPI ontdekten dat kurkumine, een werkzame stof in kurkuma, ervoor zorgt dat de plaque minder wordt opgebouwd.

Curcumine is een natuurlijke ontstekingsremmer

Het ontstekingsproces in ons lichaam is enorm belangrijk. Het bestrijdt lichaamsvreemde stoffen en repareert de opgelopen schade. Zonder dit proces kunnen bacteriën en virussen ons lichaam makkelijk overnemen en vernietigen.

Een acute ontsteking werkt voordelig voor ons lichaam. Echter wanneer deze chronisch wordt, kan de ontstekingsbron niet worden opgeruimd en wordt ons weefsel (onherstelbaar) beschadigd.

Kurkuma: een krachtige kankerbestrijder

 

Nieuw onderzoek heeft bewezen dat kurkuma als geneesmiddel tegen kanker kan worden ingezet. Kurkuma is een effectief middel gebleken tegen de fatale hersentumor GLIOBLASTOMA MULTIFORME. Glioblastoma zijn een groep cellen die ongecontroleerd groeien buiten de controle van de normale cellulaire mechanismen.

De stof kurkuma kent de meeste op-bewijzen-gebaseerde literatuur onder alle voedingsmiddelen. Kurkuma heeft een positieve werking op meer dan 700 genen en 100 verschillende werkingen zodra het de cel binnengaat.

Kurkuma is het pigment dat aan de curry een gele sinaasappelkleur geeft. Het is vanwege de vele werkingsmechanismen niet alleen toepasbaar tegen kanker.

Niet voor niets wordt kurkuma al duizenden jaren gebruikt als geneesmiddel in de Indiase volksgeneeskunde (Ayurveda) en Chinese geneeskunst. Meest opmerkelijk is de genezende werking op ontstekingen. En chronische ontstekingen kunnen een onderliggende factor zijn  in bijna alle chronische ziekten (meer lezen my special report on this healing spice).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *