Ruzie in de familie

Kinderen en volwassen zijn vaak de dupe van een ruzie die ouders maken met familieleden. Het is namelijk niet een leed dat regelmatig aan de oppervlakte ligt. Kinderen klein of als volwassenen worden vaak gemanipuleert door hun ouders. Ouders vertellen de meeste verschrikkelijke dingen wat een ander heeft gedaan, zodat het kind alleen maar kan beamen hoe verschrikkelijk dat familielid is.

Familie ruzie kan jarenlang duren. Want wat de een of de ander ook doet of laat, het past in het plaatje van ‘zie je wel’.
Niemand van de ruziemakers wenst een stap in de richting van de ander te doen. ‘Hij moet eerst maar eens laten zien dat het hem ernst is’ of ‘zij moet eerst maar eens normaal doen’.

Als kind ben je altijd de dupe, omdat de ouders willen dat je partij voor hun kiezen. Het beste is om hier niet aan mee te doen, want onbewust maak je het erger, daarbij is het belangrijk om zelf een eigen mening te kunnen vormen over andere mensen en dat doe je alleen om zelf te ervaren hoe andere mensen zijn.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *