Staande ovatie voor Liesbeth List bij première

AMSTERDAM – In het bijzijn van Liesbeth List is maandagavond in Carré de musical over haar werk en leven in première gegaan. De 75-jarige zangeres woonde de voorstelling bij en kreeg bij binnenkomst in de zaal een staande ovatie van het publiek.

Wellicht laatste publieke optreden

List maakte onlangs bekend dat ze zich om gezondheidsredenen terugtrekt uit het openbare leven. De zangeres lijdt aan een vorm van dementie, als gevolg van hersenletsel uit het verleden. Vermoedelijk is haar komst naar de première een van haar laatste publieke optredens.

Renée van Wegberg speelt de rol van List in de musical. Verder vertolkt Jonathan Demoor de rollen van Robert Braaksma en Jacques Brel en is Michael Konings te zien als Ramses Shaffy. Julia Berendse speelt de rol van haar dochter.

Toi-toi-toi

Voorafgaand aan de voorstelling had List een ontmoeting met de cast en at ze een hapje mee. Volgens producent Hans Cornelissen was er voor haar ook een tafel met toi-toi-toi-boodschappen, die artiesten elkaar geven voorafgaand aan een uitvoering om elkaar succes te wensen.

Op de rode loper roemden vakgenoten de zangeres. Zo noemde acteur Jon van Eerd haar „een icoon van de Nederlandse muziek”. „List hoorde echt bij de top waar Nederland trots op was. Het was zo’n unieke tijd, er gebeurde iets. Ook met Ramses Shaffy. Dat duo, die liefde, dat was wel heel bijzonder.”

De biografische voorstelling trekt de komende maanden door het land.

Lees het artikel op de site van de Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *