Recept Mosselen met remouadesaus

Stoofpotje van mosselen, ui, prei, laurier, bladselderij en droge witte wijn. Bereidingstijd circa 15 minuten.

Ingrediënten

2 kilo mosselen
1 ui
1 prei
2 laurierblaadjes
1 glas droge witte wijn
paar takjes bladselderij
versgemalen peper

Bereiding

Spoel de mosselen af en verwijder de mosselen die na aanraking niet sluiten of kapot zijn. Snijd de ui en prei in dunne ringen. Snijd de bladselderij grof. Doe deze samen met de groenten, de laurierblaadjes, wijn en mosselen in een grote pan. Strooi er wat versgemalen peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook. Zodra de mosselen koken drukt het kookvocht het deksel omhoog. Til de deksel op, zodat het kookvocht weer zakt. Schud de mosselen om. Herhaal dit drie keer. Serveer de mosselen met een lekkere zelf gemaakte remouladesaus.

Wil je nog meer recepten ga naar Recepten bijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *