Zo blijf je altijd positief

Hoe leuk jij je baan ook vindt, het is onmogelijk om altijd positief te blijven. De leuke baas is wel eens chagrijnig, enthousiaste collega’s minder enthousiast en vrolijke klanten hebben ook wel eens een slechte dag.

Positief blijven – Tip 1: Je creëert je eigen gedachten

Besef dat je gedachten je niet overkomen, maar dat je ze zelf creëert. Negatieve gedachten ontstaan in je hoofd. Zodra je erin gaat geloven, kunnen ze je gaan beheersen. Als je negatieve gedachten genoeg ruimte geeft, kunnen ze zelfs uitgroeien tot negatieve spiralen en gedachtenkronkels. Geef negatieve gedachten dus geen ruimte en laat je niet leiden door angst.

Positief blijven – Tip 2: Negativiteit beïnvloedt alles

Negativiteit beïnvloedt je leven en kan je leven op den duur zelfs gaan beheersen. Negatieve gedachten kunnen zelfs je directe omgeving beïnvloeden. Uiteindelijk verlies je je geluk, je inspiratie en je blijdschap. Het leven verliest zijn glans. Op den duur gaat negativiteit zelfs ten koste van je mentale en lichamelijke gezondheid.

Positief blijven – Tip 3: Positiviteit doet groeien

Ga na of je gedachten zijn ontstaan uit gevoelens van liefde, vertrouwen, hoop en verbondenheid. Als dit niet zo is, laat je gedachten dan los en geef ze vooral niet de kans om te groeien. Richt je liever op de positieve aspecten van het leven en merk hoe je leven verbetert. Positieve gedachten zetten namelijk aan tot groei. Positief denken maakt je optimistischer en sterker.

Positief blijven – Tip 4: Goed & kwaad zijn relatief

Besef dat goed en kwaad slechts afspraken zijn die je met jezelf en je omgeving hebt gemaakt. Het zijn schijnbare grenzen gelieerd aan jouw normen en waarden. Niets is van zichzelf goed of slecht. Jouw achtergrond en beredenering bepalen of iets voor jouw gevoel goed of slecht is. Besef dat ook jijzelf de keuze hebt om je leven een positieve dan wel negatieve invulling te geven.

Positief blijven – Tip 5: Ontwikkeling = geluk

Wij – mensen – leven ten koste van onze planeet. We vernietigen ecosystemen, transformeren klimaten en gaan belabberd om met dieren. Toch heeft de moderne vooruitgang ook veel goeds gebracht. Steeds meer ziekten kunnen worden genezen, levensstandaarden zijn sterk verbeterd en mensen zijn gelukkiger dan ooit. Kortom: blijf jezelf ontwikkelen en aan jezelf werken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *