Dieetadvies en kleine zitjes: hoe 10 vormen van fatfobie te vermijden

Reacties op het beeld van model Tess Holliday op de cover van Cosmopolitan deze maand tonen aan dat vetdiscriminatie net zo smerig is als altijd. Wil je het vermijden? Hier is een eenvoudige gids

Het is een 115kg (18st) vrouw die weigert te eten, die onbeschaamd korte broeken draagt ​​en tiramisu eet, ik heb veel fatfobie meegemaakt en meegemaakt. Dit is een vorm van onverdraagzaamheid die vetheid gelijkstelt aan lelijkheid, minderwaardigheid en immoraliteit. In mijn nieuwe boek You Have the Right to Remain Fat praat ik veel over hoe vet mijn leven heeft gevormd, hoe vet fobie meerdere dimensies heeft en hoe het niet alleen naar buiten toe beweegt – van ons naar anderen. Het beweegt naar binnen – van onze cultuur naar onszelf.
Onderzoekers die stigmatisering bestuderen, hebben ontdekt dat het vaak leidt tot depressie en angstgevoelens, maar ook tot minder toegang tot werk, vriendschap, romantische gelegenheden en het gevoel dat men niet welkom is in de bredere cultuur. Fatfobie heeft zich op onverwachte manieren gemanifesteerd in mijn eigen leven. Ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat mannen me vaak benaderen met een interesse in het starten van een privé-seksuele relatie, maar niet met een openbare romance, en dat het moeilijker is om banen te vinden met kansen op promotie omdat werkgevers vetheid associëren met luiheid. Ik pleit voor het recht van elke persoon – ongeacht zijn grootte – om een ​​leven zonder discriminatie te leven.
Hier zijn 10 van de meest voorkomende gevallen van fatfobie die persoonlijk van invloed zijn op mij en vele anderen – met wat advies over hoe ze te bestrijden.

1. ‘Wauw, ben je niet afgevallen!’

Ik herinner me dat ik op mijn elfde naar de huisarts ging, omdat ik de zomer had doorgebracht met uithongeren. Ik had alleen toast en sla gegeten en oefende twee tot drie uur per dag in de hoop dat ik mijn laatste jaar van de basisschool vrij van constant plagen kon doorbrengen. Toen de dokter me zag, vroeg hij niet hoe een kind zo snel afgevallen was of uitte alarm dat ik misschien ziek zou zijn. Hij feliciteerde mij, vertelde me om het goede werk voort te zetten en zei dat als ik meer gewicht zou verliezen ik misschien in staat zou zijn om een ​​van zijn zoons te dateren. Een vrouw met wie ik samenwerkte, vertelde me dat ze een drugsverslaving had ontwikkeld om haar lage gewicht te behouden en dat ze nooit meer complimenten had gekregen dan op het hoogtepunt van haar verslaving. Gewichtsverlies wordt altijd als positief beschouwd, ongeacht hoe het wordt bereikt. “Je bent afgevallen!” Lijkt onschadelijk,
Maak er een regel van om geen taal te gebruiken die zich richt op het gewicht van jezelf of van anderen. We hebben geen idee wat iemand doormaakt, of ze te maken hebben met schaamte van het lichaam of proberen te genezen van een eetstoornis. Wanneer we stoppen met het gebruik van dit soort taal, creëren we een omgeving waarin mensen van alle groottes naast elkaar kunnen bestaan ​​zonder een gevoel van gewichtstoezicht.

2. Selfies van bovenaf genomen

Probeer jezelf in verschillende hoeken te documenteren. Vergeet niet dat je een speciale emotie of een belangrijk moment fotografeert en dat je een tweedimensionaal beeld van een complex persoon probeert vast te leggen.

3. Kleine zetels in restaurants

Veel dikke mensen hebben angst in restaurants. Zullen er hokjes zijn waar de ruimte tussen de tafel en het zitje is gefixeerd? Zullen de stoelen wiebelende kleine metalen zijn die worden tegengehouden door het meubel-equivalent van pijpreinigers? Deze angst leidt ertoe dat veel dikke mensen niet kiezen voor sociale dinersituaties.
De beperkende zitplaatsgrootte – en dat geldt ook voor de bureaus in de klas – is een voorbeeld van structurele fobie. Het is niet iemand die direct een ander pijn doet. Het is wat er gebeurt als we structuren creëren op basis van vermoedens over welke lichamen op welke plaatsen horen.
Als je gaat dineren met een dikke vriend, kijk dan naar afbeeldingen van het interieur van het restaurant om te zorgen voor stevige stoelen zonder armleuningen en niet-stationaire tafels en stoelen als krappe cabines de belangrijkste zitplaats zijn.

4. Romantische discriminatie

We bekritiseren veel van onze romantische beslissingen tot evolutionaire biologie, maar de waarheid is dat onze partnerkeuze sterk wordt beïnvloed door sociale verwachtingen en idealen. Als we bijvoorbeeld in Mauritanië wonen , waar vetheid het schoonheidsideaal is, zouden we geen moeite hebben om ‘biologische’ rationalisatie voor die aantrekkingskracht te vinden. Ons wordt geleerd wie mooi is en krijg sociale signalen over wie we moeten vermijden om als partner te kiezen.

Het is nuttig om te onthouden dat onze eerste reactie op een andere persoon vaak een gevolg is van hoe we zijn getraind, sociaal, om te reageren. We kunnen even de tijd nemen om ons af te vragen of het nemen van romantische beslissingen op deze manier ons krijgt wat we echt willen. Ik heb gemerkt dat ik in romantiek echt een gevoel van veiligheid, gedeelde waarden en algehele chemie wil. Maar we zijn niet opgeleid om die kwaliteiten te zoeken. We zijn getraind om mensen te zoeken die zich houden aan eendimensionale, cultureel bepaalde normen. Attractie is wonderbaarlijk complex en we missen het wanneer we het alleen langs één as ervaren – hoe iemand meet volgens schoonheidstandaarden.

5. Agressie op openbaar vervoer en vliegtuigen

6. Professional en formalwear komen niet in plus size

Een dikke activist zei eens dat kleding het alfabet was dat we gebruikten om onszelf te uiten – en dikke mensen hebben minder letters. Bij sollicitaties vond ik het onmogelijk om goed gemaakte professionele kleding te vinden die ik leuk vond in mijn maat. Dit verminderde mijn vertrouwen. Ik zag dat mijn kleinere collega’s beter gekleed waren en ik vroeg me af of ik erbij hoorde. Een vriendin van me kwam bijna terug in haar eetstoornis toen ze zich klaarmaakte om te trouwen; ze had zoveel moeite om een ​​jurk te vinden die ze in twijfel trok of ze het verdiende om een ​​bruid te zijn. Pakken, smokings en bruidsjurken zijn moeilijker verkrijgbaar in grotere maten. Dit stuurt een bericht over wie er mag deelnemen aan belangrijke culturele momenten en wie er in de bedrijfswereld thuishoort.

7. Mode dubbele normen

De oplossing voor deze is simpel: we moeten allemaal dragen wat we willen. Mensen die angstig zijn over wat andere mensen dragen, moeten hun overtuigingen ondervragen en stoppen met handelen op hun onverdraagzaamheid.

8. Angst om in het openbaar gezien te worden bij dikke mensen

Veel mensen, dik en dun, vermijden om bevriend te zijn met of uitgaan van dikke mensen uit angst voor publieke kritiek. Ik ontmoette ooit iemand die letterlijk mijn lichaam aanbad, maar toen het tijd was om onze informele ontmoetingen in de publieke sfeer te nemen, vertelde hij me dat hij niet de ballen had om met mij te worden gezien. Ik beëindigde de relatie en heb sindsdien mijn data doorgelicht om partners zoals hij te vermijden.
Het tijdschrift Appetite publiceerde in 2014 de ” Fat Suit-studie “. Dit betrof een professionele acteur die in het openbaar uitging bij verschillende gelegenheden, met en zonder een dik pak, en zichzelf een kleine hoeveelheid pasta en een grote hoeveelheid salade of een grote hoeveelheid pasta en een kleine hoeveelheid salade. Het bleek dat deelnemers een grotere hoeveelheid pasta dienden en aten wanneer ze de prothese droeg dan wanneer ze dat niet was, en daarom werd geponeerd dat mensen in de buurt van een dik persoon zijn om meer te eten. Dit soort onderzoek legitimeert het gevoel dat nabijheid tot vetheid de dreiging van besmetting met zich meebrengt.
Het is een ongelukkige realiteit dat ons geleerd wordt om niet gezien te worden met mensen die afwijken van de norm – of het nu gaat om lichaamsgrootte, geslacht, handicap of zelfs mode. We verliezen allemaal als we zo leven. Het is belangrijk voor dikke mensen om te erkennen dat we waardig zijn en het verdienen om grenzen te ontwikkelen als het gaat om het soort gedrag dat we zullen accepteren. En het is belangrijk voor dunne mensen die bang zijn om met dikke mensen te worden gezien om hun angst te ondervragen en zich af te vragen wat ze verliezen wanneer ze de menselijkheid van iemand anders ontkennen.

9. Ongevraagd advies over afvallen

Onlangs kwam er een volkomen vreemde naar me toe terwijl ik een latte in het openbaar dronk en me vertelde om varkensvlees te vermijden, zodat ik mijn gewicht kon verminderen. Dit gedrag is schokkend – en komt vaker van goed bedoelende mensen die we kennen. Hoewel ik niet langer bevriend ben met mensen die me afslankadvies aanbieden, waren er vele jaren waarin ik mezelf op het ontvangende einde bevond van onophoudelijke suggesties van mijn grootmoeder, mijn uitgebreide familie op vakantiefeesten, de vrouw die me elke keer koffie verkocht dag, leraren, verpleegsters en artsen. Geloof me. Dikke mensen hebben elk soort dieet geprobeerd; dit soort advies doet ons alleen maar vervreemd voelen.

10. Medische discriminatie

Zie verder het boek You Have The Right To Remain Fat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *