Kan koffie je echt ontnuchteren?

Je bent laat op de avond uit en je hebt er een te veel gehad. Je voelt je een beetje dronken en je vraagt ​​je af of een kopje koffie kan helpen. Velen van ons zijn daar geweest.

Nou, hier is het dieptepunt: terwijl een kopje Joe of een espresso je kan helpen om je op te vrolijken, zal het niet helpen om je te ontnuchteren. In sommige situaties kan de combinatie van cafeïne en alcohol zelfs schadelijk zijn.
“Ik noem het de ‘perfecte storm’,” zei dr. Mary Claire O’Brien, senior associate decaan voor gezondheidszorgeducatie aan de Wake Forest School of Medicine, die onderzoek heeft gedaan naar de interacties tussen cafeïne en alcohol, inclusief de effecten op verwonding risico.

Hoe de alcohol en cafeïne worden gemetaboliseerd
Cafeïne is een stimulerend middel, dus het kan je meer alert maken en mogelijk je prestaties tot op zekere hoogte verbeteren, volgens Dr. Robert Swift, associate director van het Brown University Center for Alcohol and Addition Studies. In het bijzonder, cafeïne interfereert met de werking van een chemische stof die bekend staat als adenine. “Adenine heeft de neiging om kalmerend te zijn … en een van de signalen om in slaap te vallen is dat adenosine zich ophoopt in de hersenen,” zei Swift. Door de werking van adenosine te blokkeren, heeft cafeïne het vermogen om je minder vermoeid te laten voelen, aldus Swift.
Is koffie gezond?

Interessant is dat alcohol de afgifte van dopamine kan activeren, wat resulteert in een stimulerend effect wanneer je voor het eerst gaat drinken, hoewel dit niet per se betekent dat je minder last hebt van alcohol, aldus Swift.

De sedatieve effecten van alcohol hebben de neiging om in te grijpen nadat het alcoholpromillage in het bloed piekt en dan begint te dalen. Specifiek bevordert alcohol de afgifte van de chemische Hersenkaras, die sedatie veroorzaakt, aldus Swift. Alcohol blokkeert ook de werking van glutamaat, een chemische stof in de hersenen die zenuwcellen stimuleert, en deze blokkade kan ook sedatie veroorzaken. Gedurende deze periode kunt u zich moe voelen en een ophaalactie nodig hebben.
Alcohol en cafeïne: een potentieel gevaarlijke combinatie
Het consumeren van cafeïne kan je minder slaperig maken wanneer je alcohol drinkt, maar het zal het alcoholmetabolisme niet versnellen of de effecten ervan verbeteren, zeggen experts. Het mengen van de twee is ook een praktijk waar de voedingsrichtlijnen van de VS om waarschuwt .
Een belangrijk punt van zorg bij het zoeken naar koffie of een cafeïnebron in een poging om wakker te worden na een paar drankjes, is dat je je minder vermoeid voelt als je je minder vermoeid voelt dan je in werkelijkheid bent.

“Zelfs als iemand het gevoel heeft dat de cafeïne ervoor zorgt dat ze zich meer wakker en minder traag voelen, moeten ze zich er toch van bewust zijn dat de alcohol nog steeds op dezelfde manier en op hetzelfde moment wordt gemetaboliseerd alsof ze geen cafeïne hadden. . wat betekent dat de effecten ervan nog steeds potentieel gevaarlijk kunnen zijn, “zei Melissa Majumdar, een geregistreerde diëtist en woordvoerder van de Academie voor Voeding en Diëtetiek.

Waarom geeft alcohol je de munchies?
“Iemand kan denken, ‘ik kan nu rijden’ … ze zien een auto plotseling stoppen en ze moeten snel hun voet op de rem zetten, maar de reactietijd kan langzaam zijn, ‘zei Swift. “Wat je voelt is een ander deel van je hersenen, dat is het motorsysteem dat de reactietijd regelt.”
“Uw alcoholconcentratie in het bloed zal niet worden omgekeerd door cafeïne,” voegde Swift eraan toe. Dat betekent dat mensen zich minder moe voelen van alcohol wanneer ze koffie drinken, “maar ze zijn niet minder aangetast,” verklaarde Swift.
In een onderzoek met bijna 130 volwassen drinkers had alcohol een negatieve invloed op de reactietijd en resulteerde in meer crashes tijdens een gesimuleerde rij-test, maar het drinken van cafeïnehoudend bier verbeterde de rijvaardigheid van mensen niet .

Naast het feit dat het consumeren van cafeïne tijdens het drinken je niet scherper achter het stuur zal maken, is er ook geen bewijs dat het drinken van cafeïne tijdens het drinken je beoordelingsvermogen in sociale situaties zou verbeteren, aldus Swift.
Bovendien kunt u, door u minder vermoeid of verdoofd te laten voelen, meer alcohol consumeren dan u anders zou doen. “Als je cafeïne neemt met je alcohol, drinken mensen meer,” zei Swift. “Het gebruikelijke signaal waar mensen zouden zeggen ‘Ik heb genoeg gehad’ is er niet meer. ‘

“Cafeïne staat je toe langer wakker te blijven dan je anders zou hebben – en daarom langer te drinken,” voegde O’Brien eraan toe. “Ik had de ervaring om voor een jonge man te zorgen die extreem dronken was en bijna op een beademing … hij zei dat hij Red Bull en Jägermeister had gedronken. Toen ik vroeg waarom hij alcohol en cafeïne mengde, zei hij: Zodat ik langer dronken kan blijven, ‘”zei O’Brien.
Het op de markt brengen en verkopen van voorgemengde dranken die alcohol en cafeïne bevatten, is bijzonder verontrustend bij deskundigen. Maar er is een positieve uitkomst geweest: het onderzoek van O’Brien naar de verwonding van deze cafeïnehoudende moutdranken (“AED’s” of “alcoholische energiedranken” genoemd) heeft bijgedragen aan het succesvol verwijderen van deze dranken uit de markt in 2010.
“De FDA heeft de kibosh daarop gezet vanwege de negatieve gevolgen voor de volksgezondheid,” zei Swift.
Strategieën voor ontnuchtering
Experts zeggen dat de enige manier om nuchter te worden is om de tijd voorbij te laten gaan. De specifieke tijd die het duurt voordat alcohol uw systeem verlaat, is afhankelijk van het individu, maar gemiddeld genomen metaboliseren mensen ongeveer één drankje per uur. “Als je vijf drankjes hebt gehad, duurt het ongeveer vijf uur om de alcohol volledig uit je systeem te halen,” zei Swift.

Maar een nog betere strategie is om intoxicatie in de eerste plaats te voorkomen. Experts zeggen dat drinken met voedsel in je maag de stijging van alcohol in je bloedstroom kan vertragen, waardoor je minder last krijgt van het drinken dan op een lege maag.
Alternatieve alcoholische dranken met seltzer of water is een andere nuttige strategie. Het zal de opname van alcohol in het lichaam niet vertragen of je minder dronken maken, maar “water zal iemand gehydrateerd houden … en kan mogelijk de hoeveelheid alcohol die iemand drinkt verminderen”, zei Majumdar.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *